Šola jadranja NASA ponuja visokokavostno navtično izobraževanje. Verjamemo, da je le najboljše dovolj dobro, zato v naši šoli jadralne tečaje vodijo izjemni inštruktorji na vrhunskih šolskih jadrnicah X-35 One Design. Programi tečajev so skrbno in ambiciozno zasnovani, tako da našim tečajnikom zagotovijo kar najboljšo pripravo za samostojno plovbo pod jadri.

Tečaj jadranja v naši šoli izvajamo v manjših skupinah (v večini primerov so na krovu le štirje tečajniki in inštruktor), kar omogoča individualno delo in prilagajanje vsakemu posamezniku glede na njegovo (pred)znanje, jadralske sposobnosti in želje. Naloga inštruktorja ni le izvajanje “obvezne” vsebine s programa tečaja, temveč predvsem posredovanje znanj in izvajanje vaj, ki vsakemu posamezniku omogočajo kar najhitrejši napredek. Programi so zato okvirni, saj smo na osnovnem tečaju jadranja že jadrali v vetru, ki je krepko presegal 30 vozlov, vadili napredne tehnike jadranja ter se učili snovi, ki jo običajno usvajamo na nadaljevalnem, odprtomorskem ali na regatnem tečaju jadranja.

Ponujamo vam naslednje tečaje jadranja:

tečaj jadranja

Začetni tečaj jadranja

Začetni tečaj jadranja NASA je idealen za vse, ki bi želeli poskusiti jadranje v varnem in sproščenem okolju ter začutiti vsaj del lepote in vznemirljivosti, ki ju ponuja plovba pod jadri.

osnovni tečaj jadranja

Osnovni tečaj jadranja

Osnovni tečaj jadranja NASA je intenziven in obsežen ter ni namenjen le začetnikom, temveč tudi bolj izkušenim jadralcem, saj program zajema vsa temeljna znanja in veščine, ki jih potrebujemo za samostojno plovbo.

Nadaljevalni tečaj jadranja

Nadaljevalni tečaj jadranja je pisan na kožo vsem, ki želijo svoje jadralsko znanje in izkušnje nadgraditi ter se čim bolje pripraviti na izzive, ki jih prinaša plovba pod jadri.

 

Navigacijski tečaj jadranja

Daljša plovba vzdolž slikovite in razvejane jadranske obale pod jadri. Navigacijski in vremenski izzivi, nepredvidljivi dogodki, nočno jadranje, straže – dragocene jadralske izkušnje v le nekaj dneh.

 

Odprtomorski tečaj jadranja

Plovba na ruti Piran – Benetke – Piran zajema več kot 100 navtičnih milj odprtomorske plovbe, prečkanje severno-jadranske plovne poti s shemo ločene plovbe ter navigacijo skozi beneško laguno in izjemno prometne beneške kanale.

Regatni tečaj jadranja

Regatni jadralni tečaj zahteva dobro psihično in fizično pripravljenost, saj med tečajem nenehno in dosledno uravnavamo jadra in jadrnico ter izvajamo številne vaje in preizkuse, ki pomagajo pri osvajanju znanj in tehnik.

 

____________________________________________


Če vas jadralni tečaj zanima, vas torej vabimo, da stopite v stik z nami in nam zaupate svoje izkušnje ter seveda želje. Ste sploh že kdaj bili na jadrnici? So za vami številne plovbe, pa bi radi doživeli še nekaj več? Je za vami morda že kakšen tečaj jadranja? Kaj je tisto, kar vas pri učenju jadranja najbolj zanima?

V veliko veselje nam je učenje tako popolnih začetnikov kot nekoliko bolj izkušenih jadralcev, ki pa bi morda še vseeno radi pridobili kakšna dodatna znanja tako v teoriji kot praksi. Naša šola jadranja je primerna za vse, ki se z jadrnicami in vsem, kar pride zraven, šele spoznavate, seveda pa tudi za tiste, ki jim jadranje že zdaj predstavlja pomemben del življenja. Nudimo tečaje jadranja za najrazličnejše jadralce, tako da ste lahko prepričani, da boste pri nas dobili prav tisto, kar želite in potrebujete.

Zakaj izbrati naš jadralni tečaj?

Tečaj jadranja je najboljši način za usvojitev najrazličnejših jadralnih veščin, ki jih boste uporabili tako pri plovbi po mirnem kot razburkanem morju. Gre za najboljšo odločitev, če si želite in potrebujete nova znanja ter tudi zlata vredne izkušnje, ki jih lahko s pridom uporabite pri vseh nadaljnjih plovbah.

Za vsakega od naših tečajev smo sestavili poseben program, o katerih si lahko več preberete na naši spletni strani. S pomočjo opisanih programov, ki jih naša šola jadranja nudi, se boste tudi lažje odločili, kateri jadralni tečaj bi bil za vas najprimernejši, saj sami najbolje veste, v čem ste morda že zdaj dobri in kaj je tisto, kar lahko še izboljšate. Zagotovo je izbrani tečaj edina prava pot do vseh znanj, ki jih na jadrnici potrebujete. Če ste torej že zagnani jadralec ali pa bi radi v življenju zgolj izkusili nekaj novega, izberite kakšnega od naših tečajev.

Zagotavljamo vam strokoven in individualen pristop, ki je torej prilagojen prav vsakemu od naših tečajnikov. Naši inštruktorji se zavedajo, kako pomemben dejavnik so na poti uresničitve vaših sanj, zato ste lahko prepričani, da se vam znajo prilagoditi, skušajo razumeti vaše želje in vas začutiti na tisti posebni ravni, ki prinaša najboljše rezultate in zadovoljstvo obeh strani – tako vas kot naših izkušenih inštruktorjev, ki vas bodo ves čas tečaja usmerjali in spodbujali. Tudi, če se vam bo kdaj zazdelo, da to morda niso za vas, so oni tu zato, da vas pomirijo in vam vlijejo nove upanje. Na vsaki poti do uspeha se namreč pojavljajo tudi nekoliko slabši trenutki, a v naših rokah ste lahko popolnoma brez skrbi.

Izkušnje za vse življenje

Naša šola jadranja je več kot le šola. Je strast do jadranja in morja, je druženje, spoznavanje in zagnanost, je poslanstvo in način življenja … Postanite delček naše akademije in se odločite za jadralni tečaj po svojih željah. Pri nas ne boste dobili le vrhunskega znanja in dragocenih izkušenj, temveč tudi praktične nasvete iz prve roke, zabavna doživetja in nova spoznanja, iz katerih se lahko stkejo prava prijateljstva za vse življenje. Verjemite, jadranje združuje!