V šoli jadranja NASA ponujamo visokokavostno navtično izobraževanje. Verjamemo, da je le najboljše dovolj dobro, zato v naši šoli jadralne tečaje vodijo izjemni inštruktorji na vrhunskih šolskih jadrnicah X-35 One Design. Programi tečajev so skrbno in ambiciozno zasnovani, tako da našim tečajnikom zagotovijo kar najboljšo pripravo za samostojno plovbo pod jadri.

Tečaje jadranja v naši šoli izvajamo v manjših skupinah (v večini primerov so na krovu le štirje tečajniki in inštruktor), kar omogoča individualno delo in prilagajanje vsakemu posamezniku glede na njegovo (pred)znanje, jadralske sposobnosti in želje. Naloga inštruktorja ni le izvajanje “obvezne” vsebine s programa tečaja, temveč predvsem posredovanje znanj in izvajanje vaj, ki vsakemu posamezniku omogočajo kar najhitrejši napredek. Programi so zato okvirni, saj smo na osnovnem tečaju jadranja že jadrali v vetru, ki je krepko presegal 30 vozlov, vadili napredne tehnike jadranja ter se učili snovi, ki jo običajno usvajamo na nadaljevalnem, odprtomorskem ali na regatnem tečaju jadranja.

Začetni tečaj jadranja NASA je idealen za vse, ki bi želeli spoznati jadranje v varnem in sproščenem okolju ter začutiti vsaj del lepote in vznemirljivosti, ki ju ponuja plovba pod jadri.

Osnovni tečaj jadranja NASA je intenziven in obsežen ter ni namenjen le začetnikom, ampak tudi bolj izkušenim jadralcem, saj program zajema vsa temeljna znanja in veščine, ki jih potrebujemo za samostojno plovbo.

Nadaljevalni tečaj jadranja NASA je pisan na kožo vsem tistim, ki želijo svoje znanje in izkušnje nadgraditi in se čim bolje pripraviti na izzive, ki jih prinaša plovba pod jadri. Pester program tečaja vključuje tudi jadranje s spinakerjem, nočno plovbo ter vadbo reševanja človeka iz morja.

Veliko jadranja, novi kraji, nepredvidljivi dogodki, vremenski in navigacijski izzivi, nočno jadranje in straže - tako bi v najkrajšem opisali Navigacijski tečaj jadranja NASA. Odlična priložnost, da se preizkusite na daljši plovbi in pridobite dragoceno jadralsko izkušnjo.

Benetke se s slovenske obale ponujajo kot izjemno atraktiven cilj Odprtomorskega tečaja jadranja NASA. Plovba na ruti Piran – Benetke – Piran zajema več kot 100 navtičnih milj odprtomorske plovbe, prečkanje severno-jadranske plovne poti s shemo ločene plovbe ter navigacijo skozi beneško laguno in izjemno prometne beneške kanale, saj je skrajna točka plovbe marina na otoku San Giorgio Maggiore, ki leži nasproti trga San Marco.

Regatni tečaj jadranja NASA je tehnično in jadralsko najbolj zahteven in se ga udeležijo predvsem tečajniki, ki so osnovni in/ali nadaljevalni tečaj jadranja opravili z odliko ter želijo stopiti korak naprej – v razburljiv svet regatnega jadranja.